vrijdagmiddagloop

Gisteren heb ik weer gelopen.

Ik wilde eerst donderdagavond gaan, maar ik was moe van het werk. En vrijdags ben ik altijd vrij, dan kan ik mooi overdag lopen. Ook voelde ik mijn linkerknie een beetje, waar ik eerst de blessure aan had. En ik merk dat de pezen en spieren het er nog moeilijk mee hebben, dat ik weer aan het hardlopen ben. Dus een rustdagje inlassen is niet slecht.

Hieronder een foto van Google maps, van de Herwensedijk in de lente.dijk

Ik kon ’s middags pas lopen, en was het een beetje aan het uitstellen. Ook moest ik mijn man ophalen, hij had de motor ergens heengebracht en ik moest hem dan met de auto weer ophalen. Dus ik wilde de training een beetje inkorten (lees; afraffelen), het inlopen wilde ik inkorten en dan snel de training lopen. Dan ben ik er snel weer vanaf. Je ziet het al; ik had gewoon niet zo’n zin. Het duurt me ook allemaal te lang, ik heb pijn en ik wil gewoon weer zweven over het asfalt. Ik wil knallen en goan.
Maar ik weet het, dat komt wel. Als ik een paar maanden gelopen heb, dan opeens voelt het alsof het vanzelf gaat. Je hebt er zin in, het lopen wordt dan iets makkelijker, je heb minder pijntjes. Ik weet het… Maar dat duurt gewoon nog even. Gelukkig heb ik al eerder gelopen, en weet ik dat het op een gegeven moment beter gaat. Maar nu lijkt dat nog zo ver weg. Ik ben toch verdorie al zeker 2 maanden aan het lopen…haha.

Nou ja, zo voelde ik me gisteren dus. En ik heb braaf wel die 15 minuten ingelopen, en naast wandelen heb ik ook nog gedribbeld. En toen was ik op het punt waar ‘Theo’ woont, en dan heb ik er 15 minuten opzitten. Hier besliste ik dat ik daar rechtsaf ging, de Herwensedijk op, en zo een klein rondje kon lopen, weer terug naar Lobith. In plaats van de heenweg ook weer terug te lopen, wat tamelijk saai is.
Ook heb ik even een training van vorige week gelopen, ik vond het moeilijk om toe te geven dat ik even wat gas terug moest nemen. Dus heb ik 2×4 en 2×3 minuten hardgelopen in plaats van 2×6 en 2×3. Dat mag best wel, ‘als het zwaar voelt, IS het ook zwaar’ zeg ik dan maar tegen mezelf. Ik loop wel gewoon, ook al is het een stapje terug.
Anyway, ik begon op de Herwensedijk met 4 minuten. Op de dijk had ik wel wat afleiding, je hebt hier mooie huizen, kleine huisjes, mooie opgeknapte huizen en kleine huisjes met mooi geschilderde kozijnen, je bent zo weer een paar minuten verder. Nou ja, ik kijk natuurlijk konstant op m’n horloge, maar het gaat toch wel snel. He he, dat was het, nu even 2 minuten wandelen. Het hardlopen doe ik zo langzaam mogelijk, in ieder geval zo langzaam dat ik geen pijntjes voel. En dat ging goed. Hierna weer 4 minuten lopen, eigenlijk als ik warm begin te worden gaat het ietsjepietsje beter. Na deze 4 minuten ben ik bijna weer van deze dijk af, nu loop ik weer richting Lobith met rechts het industriegebiedje. Na de pauze-wandeling mag ik 3 minuten lopen. Nu loop ik op het stuk dijk richting Eltenseweg, bij de kruising ga ik rechtsaf de Transeedijk op. Hier zit ik alweer in de bewoonde wereld. Dit zijn gelukkig maar 3 minuten. Nu weer een pauze-wandeling. Onderweg beslis ik meestal hoe ik ga lopen, als het licht is als ik overdag loop, dan kan ik wat meer varieren. Na de volgende 3 minuten loop ik alweer richting huis. Het voelt dan toch weer goed, terwijl ik in het begin helemaal geen zin had.
Wonderlijk hoe dat toch weer gaat. Ik moet ook oppassen dat ik niet te streng voor mezelf ben, ik moet dan van mezelf vaak perse een training moet doen, omdat ik nu eenmaal bedacht had dat ik die dag moet lopen. Ook al voelt het misschien niet helemaal goed, dan nog moet ik lopen van mezelf, omdat ik het schema goed wil volgen, en omdat ik dan denk dat ik aan het opbouwen ben. En als ik niet loop bouw ik niets op, maar ik vergeet dan even dat als ik tegen heug en meug loop en pijn heb aan knieen en enkels, ik dan ook niets opbouw, maar eerder mijn spieren afbreek. Pff ik word soms zo moe van mezelf haha. Ook daarin leer ik wel van mezelf, ik mag milder voor mezelf zijn. Ik mag best eens een training overslaan, daar is niks mis mee. Ook rust is goed voor mijn lichaam.

Nu heb ik toch maar weer de hele training afgemaakt, ik heb 2×4 en 2×3 minuten gelopen. Ik mag trots op mezelf zijn.

training29-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.