vandaag weer gelopen

Vandaag heb ik weer gelopen.

Het is allemaal niet zo spectaculair, wat ik nu doe. Ik zag vandaag op facebook een vriendin die had 18 km gelopen. Pffff, daar ben ik nog lang niet, en misschien ga ik het ook niet meer doen, zulke lange afstanden lopen…

Vandaag heb ik de 5 km gehaald, in de training! Wel met wandelpauzes natuurlijk. De training was 2x 6 minuten en 2x 3 minuten. Foei, best lang die 6 minuten, haha. Maar donderdag heb ik nog 2x 5 minuten gelopen, dus dan moet ik dit toch ook kunnen. Gewoon rustig lopen dus. Tussen de 2x 6 minuten was de wandelpauze 3 minuten. Ik probeer nu ook rustig te joggen in de wandelpauze. Dus eerst een minuutje wandelen dan een minuutje joggen, en dan weer een minuutje wandelen. Dat gaat best goed. Wel voelde ik vandaag mijn linkerknie weer een beetje, toch maar eens wat oefeningen doen en goed rekken na het lopen. Dat zal wel schelen. Verder voelde het best goed, het lopen.

Deze week heb ik 3x gelopen, dinsdag, donderdag en vandaag. Ik ga even kijken hoe dat gaat. Ik voel nog genoeg pijntjes, dus ik moet het wel rustig aan doen. Wel voel ik dat ik echt wat aan het opbouwen ben. En dat voelt goed!

Mijn route vandaag; eerst ben ik richting Herwen gelopen. Dit loop ik wel vaker, ik weet dat ik ongeveer 15 minuten bezig ben, en dan ben ik bij de Ringdam. Vandaar loop ik de Herwensedijk op, weer richting Lobith. Dit is een smal mooi dijkje, met weinig verkeer. Hier loop ik de eerste 6 minuten, dat gaat lekker. Ik geniet van de omgeving, en van het zachte weer. Heerlijk. Dan de wandelpauze. Ik loop zoveel mogelijk in het midden van de dijk, anders voel ik meteen pijn in mijn enkels en knieen. Daarna weer 6 minuten. Dat heb ik maar mooi gedaan, nu ben ik al over de helft van de training. En ik loop alweer in Lobith, en loop verder over de Transeedijk en Boterdijk. Het lopen gaat steeds lekkerder, alhoewel het ook vermoeiend is. Ik ben 45 minuten bezig geweest en heb ruim 5 km gelopen. Hieronder nog een routekaartje.

training24-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.