2016 – training en wedstrijdjes

Allereerst, de beste wensen voor het nieuwe jaar. Een gezond en sportief jaar toegewenst!

De afgelopen weken ben ik gewoon doorgegaan met hardlopen, met het opbouwen van het lopen. Het gaat echt heel rustig en loop dus erg langzaam. Ook is de opbouw van minuten nog best laag, ik zit nu op 3x 2 minuten. Ach het voelt gewoon heel goed, als ik weer te veel loop heb ik meteen overal pijntje, dus dat doe ik niet 😉 Zoals ik nu loop gaat het goed, en ik ga gewoon zo door.

Op 2e kerstdag zijn we (manlief en ik) wezen kijken bij een hele kleine ‘eenvoudige’ maar o zo leuke wedstrijd; DenneboomRun in Steenderen. Deze keer was de start bij de schaatsvereniging. De wedstrijd wordt door een kleine groep mensen georganiseerd, en het is erg kleinschalig. Er zijn zelfs geen startnummers of tijdwaarneming, maar dit maakt allemaal niks uit. Er is een gezellige gemoedelijke sfeer. Ook zagen we nog wat mensen van de loopgroep De Loper waar we eerst samen lid van zijn geweest. De afstanden die je kon lopen waren 6 en 10 km. Een kennis van ons werd zelfs eerste op de 6 km. Hieronder een foto van de loopmaatjes, wij staan achteraan, in de zwarte jassen.

246737_794304227346043_8392676915188404880_n

Zondag 27 december zijn we wezen kijken en aanmoedingen bij de Dijkencross in Pannerden. Hier lopen ook veel kennissen van De Loper. Dus dat is leuk om even bij te kletsen, voor en na de wedstrijd. Pannerden is 20 minuten rijden met de fiets vanaf onze woonplaats, dus dat hebben we maar gedaan, in plaats van lui de auto pakken. De Dijkencross is een serie van vier wedstrijden op vier aansluitende zondagen. Ze worden gelopen op de laatste twee zondagen van december en op de eerste twee van januari. Er lopen ook altijd plaatstelijke toppers mee, dus een tijd van 18 minuten op de 5 km is geen uitzondering. De afstanden zijn 5 en 10 km. Het is een wegwedstrijd, maar wel een pittige. Op het parcours van de 5 km moet je 2 keer de dijk op, en natuurlijk heb je altijd ergens last van de wind. Soms regent of sneeuwt het zelfs. Het is altijd een verrassing bij deze wedstrijden in de winter. Ook dit is een ‘kleine’ wedstrijd en het inschrijven en omkleden is in de plaatselijk kroeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.